Video banner graphic
Bekijk de video

WoningNet bemiddelt tussen het woningaanbod van coöperaties in diverse regio’s, waaronder Amsterdam en Utrecht, en woningzoekenden. Om aan de veranderende vraag van woningcoöperaties te kunnen blijven voldoen, was het systeem voor woonruimtebemiddeling aan vernieuwing toe.

Na een uitgebreid selectieproces koos WoningNet in 2016 voor het platform van OutSystems om een toekomstbestendig, modern en gebruiksvriendelijk systeem te bouwen. CoolProfs werd gekozen als implementatiepartner. Zowel de consultants van CoolProfs als de medewerkers van WoningNet werken via de agile- en scrum-principes. Deze aanpak was voor WoningNet nieuw en vergde een destijds een andere mindset, maar inmiddels is het de standaard werkwijze en werkt de organisatie met PI (Program Increment) planningen volgens het Scaled Agile Framework (SAFe).

De uitrol van het nieuwe systeem verloopt succesvol. Nieuwe eisen en wensen kunnen snel worden uitgerold, en innovatieve ideeën worden omarmd. Zo is samen met Ymere en andere corporaties HuisjeHuisje gelanceerd. Deze woningruilapp, die per 1 december 2019 niet meer bestaat, had tot doel het vergemakkelijken van huurwoningruil.

WoningNet kijkt ook op ander vlakken naar het inzetten van innovatieve technologieën die hun klanten weer verder helpt in hun (digitale) dienstverlening. En CoolProfs helpt ze daarbij.

Het bijzondere project werd ook in de media opgemerkt en in 2019 ontving het een nominatie voor de Computable Awards in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar.

Deze website gebruikt cookies om de beleving te optimaliseren. lees meer