Ingritt van Hellemond (22), Joan Zandijk (22), Bob Linders (22) en de uitwisselstudent Data Science Hien Minh Bui (21) uit Vietnam gingen aan de slag met een assignment van CoolProfs. Hun onderzoeksvraag: is het mogelijk functies van datamigratie-tool Cool Data Mover te ondersteunen met behulp van Artificial Intelligence (AI)?

De opdracht
Zowel CoolProfs als het modern application deverlopment platform OutSystems waren niet nieuw voor de meeste leden van het team. Op hogeschool Windesheim hadden ze al eens een OutSystems-applicatie voor Wehkamp gebouwd met de ondersteuning van CoolProfs.

Om de onderzoeksvraag verder uit te kristalliseren, ging het team in gesprek met stakeholders en cliënten over verbeterkansen voor de Cool Data Mover. De focus van het project kwam te liggen op het anonimiseren van data bij migratieactiviteiten. Vanwege de Europese AVG-wetgeving is dit een belangrijk aspect van datamanagement.

Het team probeerde door middel van Machine Learning te voorspellen welke data geanonimiseerd dienen te worden. Het AI model dat ze maakten herkent gevoelige attributes zodat die geanonimiseerd kunnen worden. Het grote voordeel is dat het de Cool Data Mover verder automatiseert; de attributes hoeven nu niet meer handmatig bewerkt te worden. Daarmee is de usability sterk verbeterd.

Het einddoel was een werkende modelapplicatie te bouwen. Deze heeft het team als afsluiter van het project aan CoolProfs-medewerkers gedemonstreerd. De vervolgstap waar het R&D team van CoolProfs mee aan de slag kan, is deze add-on gereed maken voor implementatie door hem functionerend te maken en te updaten.

Begeleiding door CoolProfs
Het team werkte vijf maanden aan het project. Vanwege de pandemie moest dat uiteraard op afstand, vertelt Van Hellemond: “We kenden elkaar niet of niet goed en konden elkaar deze periode ook niet ontmoeten. We moesten alles op afstand doen. Omdat we vaak contact hadden via Teams en erg gefocust waren, kregen we het voor elkaar. De begeleiding vanuit CoolProfs voor ons project was daarbij uitstekend. CTO en Principal Consultant Jeroen Bezemer en Michel Coudron waren onze begeleiders en zij zorgden ervoor dat we al doende steeds meer kennis opdeden. Iedere dag leerden we wat bij.”

Joan vult aan: “Samenwerking en communicatie met alle medewerkers van CoolProfs ging heel prettig. In het bijzonder natuurlijk Jeroen en Michel die erg toegewijd waren om ons te helpen. Maar ook de rest van het bedrijf was betrokken. Op een dag kregen we bezoek van CEO Camilla Ramberg. Zij bracht alle medewerkers persoonlijk een bloemetje en een puzzel om ze een hart onder de riem te steken na een jaar thuiskantoor. Dat ze ook bij ons langs kwam, toont aan dat we als volwaardig leden van het CoolProfs-team worden gezien. Dat zul je bij andere stagebedrijven niet snel tegenkomen.”

Deze website gebruikt cookies om de beleving te optimaliseren. lees meer