/img/coolprofs_logo_full.png
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
Cool Data Mover maakt de low-code belofte waar

Iedereen die met zakelijke software werkt, krijgt met data te maken. Naar gelang een applicatie groeit, wordt uitgebouwd of er functionaliteiten aan worden toegevoegd, vergt datamanagement meer inspanning. Nu bestaan er verschillende databasetools die gebruikt kunnen worden om deze doeleinden te ondersteunen maar die zijn allen niet geschikt om data te verplaatsen in een  OutSystems omgeving.

Bij CoolProfs lopen we ook regelmatig tegen dit probleem aan, bijvoorbeeld als we voor een klant een nieuwe OutSystems applicatie ontwikkelen, wanneer we een bestaande OutSystems oplossing willen uitbreiden of een bug willen lokaliseren en repareren. Zodra er grote hoeveelheden gegevens verplaatst moeten worden, kwam daar voorheen al snel een aantal weken handwerk bij kijken. Dat deden we dus alleen wanneer hoogstnoodzakelijk. Nog afgezien van het feit dat deze manuele arbeid erg foutgevoelig is, doet het nogal af aan de voorsprong die low-code rapid application development te bieden heeft.

We hebben daarom bij CoolProfs een generieke oplossing ontwikkeld voor dit probleem; de Cool Data Mover. Deze kan voor alle OutSystems applicaties – on premise, in de cloud, of in een hybride omgeving – worden toegepast en werkt database-onafhankelijk, dus zowel op Oracle als op SQL-Server.

De Cool Data Mover kan worden gebruikt in elk scenario waar gegevens moeten worden overgezet. Hier volgen de vijf meest voorkomende voorbeelden:  

Bug fixing. Door data te kopiëren vanuit de Productie-omgeving naar een Testomgeving kan het testteam een bug reproduceren en aan de knoppen van een applicatie draaien, zonder risico dat er gegevens verloren gaan. Hierdoor kan de productie ondertussen gewoon doorgaan.

Master data synchronisatie. Master data, de basisgegevens waarop alle bedrijven draaien, zijn vaak in verschillende vormen en systemen vastgelegd. De Cool Data Mover kan helpen deze gegevens te synchroniseren zodat ze voor de hele organisatie beschikbaar komen. Dit biedt allerlei efficiëntievoordelen en nieuwe mogelijkheden voor de bedrijfsvoering.

Migratiescenario’s. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een bedrijfsovername of -splitsing zullen de softwareomgevingen van deze organisaties moeten worden samengevoegd dan wel opgedeeld en gegevens worden overgezet. Mogelijk moeten bestaande applicaties naar een nieuwe organisatie worden uitgerold met een standaard dataset. Met de Cool Data Mover kun je dit proces automatiseren.

Back up. Deze feature spreekt voor zich voor een datatool. Met de Cool Data Mover kunnen gegevens tevens worden gecategoriseerd zodat data selectief kan worden teruggezet per applicatie.

Trainings- en demo-doeleinden. Het kan nuttig zijn om een standaard dataset ter beschikking te hebben waar eindgebruikers mee kunnen oefenen en naar hartenlust kunnen werken op een manier die representatief is voor de werkelijkheid, zonder risico op dataverlies of -schade.

De Cool Data Mover vereist geen extra rechten op de database. De gegevens blijven afgeschermd zodat het proces volledig AVG compliant is. Ook kunnen met de tool privacygevoelige gegevens automatisch worden ge-encrypt. Zodoende ondersteunt de Cool Data Mover dus ook het werken volgens de AVG.

In plaats van wekenlang data over te tikken, hoeft de Cool Data Mover alleen eenmalig te worden geïnstalleerd en ingericht. Daarna kan hij telkens opnieuw worden toegepast op elk gewenst scenario.

Door databeheer te automatiseren, helpt de Cool Data Mover de belofte van low-code waar te maken en kunnen bedrijven nu écht razendsnel OutSystems applicaties inrichten, opschalen en uitbreiden.

Camilla Ramberg, CoolProfs, PO Cool Data Mover.

Deze site maakt gebruik van cookies om te leren over hoe de site gebruikt wordt en wat er beter zou kunnen.
Behoud de cookies en optimaliseer mijn website beleving.