SDLC-Suite

Jij hebt de controle

Softwareontwikkeling moet waarde toevoegen aan een organisatie. Een geoptimaliseerd ontwikkelproces maakt dit mogelijk. Onze SDLC-Suite maakt je OutSystems development lifecycle beheersbaar, voorspelbaar en schaalbaar.

Til jouw OutSystems SDLC naar een hoger niveau

Er zijn tal van redenen te noemen om je software development lifecycle (SDLC) te verbeteren. Wat je doel ook is, de CoolProfs SDLC-Suite biedt alle tools om dit voor OutSystems low-code omgevingen werkelijkheid te maken.

De mogelijkheden zijn eindeloos, denk aan:

Veranker kwaliteit in je dagelijkse ontwikkelproces en zie hoe je team excelleert
Reageer bliksemsnel op performance issues en blijf je concurrentie altijd een stap voor
Met onze SDLC-Suite wordt security een integraal onderdeel van je software, waardoor je met een gerust hart kunt innoveren
Zorg dat compliance-eisen niet alleen een checklist zijn, maar een mindset binnen je IT-team
Laat de concurrentie ver achter je en word een pionier in de branche met onze geavanceerde SDLC Suite
Wees niet alleen een bedrijf, maar een geweldige werkgever die talent en innovatie koestert en ontwikkelt

Herken je deze situaties?

Het software ontwikkelingsproces verloopt stroever, dus minder voordeel van low-code
Onderhoud neemt een steeds groter deel van het budget in, ten koste van nieuwe functionaliteit
De kwaliteit van de software wordt minder, waardoor productiestoringen vaker voorkomen
De gebruikerstevredenheid loopt terug
De time-to-market wordt steeds langer
Door de inzet van de CoolProfs SDLC-suite hebben we de frequentie onze deployment terug gebracht van 1x per maand naar dagelijks.
Ruud Rademaker, Software Architect, PGGM

Hoewel het OutSystems platform veel werk uit handen neemt, is het niet allesomvattend en ook niet geautomatiseerd. LifeTime is een prachtige tool, maar mist automatische en parallelle deployments. Service Center staat alleen configuratie toe per environment. En het platform kent standaard geen geautomatiseerde tests.

Om dit te ondervangen heeft het CoolProfs R&D team een aantal oplossingen getest en ontwikkeld. Zij vallen onder de paraplu van onze SDLC-Suite.

SDLC suite componenten

Wat zit er in de CoolProfs SDLC-Suite?

Cool DevOps

Cool DevOps combineert de kracht van de Azure DevOps pipeline en OutSystems’ LifeTime. Processen kunnen nog steeds gewoon in LifeTime worden bekeken, het is alleen niet meer nodig. Cool DevOps biedt een eigen interface waarin alle deployment plannen en hun status kunnen worden bekeken.

Cool DevOps

Cool Configurator

Cool Configurator biedt een overzichtelijke interface voor het instellen van alle site properties, API en SOAP endpoints en timers. En dat voor álle applicaties en op álle omgevingen! Bovendien waarschuwt Cool Configurator als site properties op de ene omgeving afwijken van een andere – of ontbreken.

Cool Configurator

Feature Toggles

CoolProfs heeft alle mogelijkheden voor OutSystems onderzocht en gekozen voor een standaard Forge component: Feature Toggle Management. Dit maakt het mogelijk om feature toggles aan te maken en te beheren via een LifeTime plugin.

Feature Toggle Management

Cool Testing

Er is een groot aanbod aan testsoftware. Selectiecriteria voor CoolProfs waren onder meer: een moderne applicatie, gebouwd voor het testen van low-code, en de mogelijkheid om deze geautomatiseerd uit te voeren. Zo kwamen wij uit bij JOSF, een applicatie van Valori.

Testing met JOSF

Cool Monitor

Cool Monitor maakt gebruik van Elastic voor de opslag van monitoringgegevens. Eigen dashboards in Kibana zorgen voor het snel opmerken van afwijkingen, zonder grote datasets te hoeven doorzoeken. Machine Learning en notificaties maken de detectie van probleemgebieden nog gemakkelijker.

Cool Monitor dashboard

Cool Data Mover

Tests, migraties, bug fixing, trainingen, back-ups. Dit soort alledaagse acties wordt een stuk beter behapbaar met snelle, eenvoudige en vooral foutloze gegevensoverdracht. Daarom ontwikkelden wij de Cool Data Mover, het eerste volledig geïntegreerde component voor geautomatiseerde datamigratie tussen OutSystems omgevingen.

Cool Data Mover

Cool Model

Bij CoolProfs geloven we dat inzicht in softwarearchitectuur cruciaal is voor voorspelbaarheid en betrouwbaarheid. Ons product, Cool Model, biedt continu up-to-date inzicht in de softwarearchitectuur van OutSystems-applicaties volgens het C4-model.

Cool Model architectuurplaat

Inschrijven nieuwsbrief

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.