Cool Monitor

Monitoring voor OutSystems

Functioneert je IT-landschap naar behoren? Kunnen applicaties de piekbelasting aan? Zijn er performance issues? Met monitoring breng je in beeld hoe je IT-processen presteren. 

Cool Monitor: monitoring speciaal voor OutSystems

Iedere IT-afdeling wil zicht hebben op de prestaties van haar IT-systemen. Wat gaat er goed, maar vooral; welke onderdelen staan onder spanning? Hoe presteren applicaties bij piekbelasting en waar komen die foutmeldingen toch vandaan? Een monitoringoplossing maakt het inzichtelijk.

Standaard monitoringoplossingen bieden wat je nodig hebt voor een basale analyse. Maar wat als je sneller, beter en meer inzicht in de performance wilt? En als je echt met die informatie aan de slag wilt met datagedreven probleemanalyse? Monitoring is een essentieel onderdeel van elk innovatief softwaredevelopment proces, zoals de CI/CD ontwikkelstraat. Hoe meer informatie je kunt ophalen, hoe beter en sneller je kunt reageren wanneer er iets fout gaat. 

Herken je deze situaties?

De performance van IT-systemen speelt een grote rol in gebruiksvriendelijkheid
Een bedrijfsapplicatie die vaak vastloopt zorgt voor frustraties op de werkvloer of bij klanten
Als er problemen zijn, duurt het lang om de oorzaak te vinden

Wat kan Cool Monitor?

Dashboards met real-time inzicht in de gezondheid van het gehele IT-landschap
Razendsnel achterhalen van de oorzaak van een verstoring
Proactieve probleemoplossing en preventie middels early warnings en machine learning
Verbeterde service aan klanten en externe belanghebbenden
Minder verkeer naar de servicedesk en klantenservice
We hebben veel meer inzicht in de hele configuratie dan voorheen. In één overzicht kunnen we zien of de timers en eigenschappen correct zijn. Dit bespaart ons veel tijd en vermindert de kans op menselijke fouten aanzienlijk.
WoningNet

Hoe presteren jouw systemen?

Uiteindelijk wil iedere IT-afdeling performanceproblemen het liefst voorkomen. Met monitoring als onderdeel van je Software Development LifeCycle kun je dat bereiken.

Wij ontwikkelden Cool Monitor om dit ultieme doel voor OutSystems omgevingen bereikbaar te maken. Cool Monitor geeft uitgebreid zicht op de performance van je OutSystems systemen.

Wij brengen de incidentanalysetijd graag voor je in kaart. Vraag naar de mogelijkheden van een vrijblijvende Cool Monitor Analyse voor jouw organisatie.

Wat zit er in Cool Monitor?

Data ingestion

Het Cool Monitor team helpt bij het naar de Elastic database halen van alle data: OutSystems gegevens en applicaties, maar ook externe databases en andere data die voor de performance van jouw systemen van belang is.

Discover

Het onderdeel waar alle logs van de omgevingen te vinden zijn. De OutSystems specialisten van CoolProfs hebben al voor je uitgezocht data nodig is en hoe die geïmporteerd moet worden.
Dit onderdeel wordt vaak gebruikt voor Root Cause Analyses.

Dashboards

Kibana wordt gebruikt voor de visualisatie van alle data. Cool Monitor wordt geleverd met een aantal dashboards die specifiek voor applicatiemonitoring van belang zijn. Het zijn er nu 14 en er worden er regelmatig meer ontwikkeld. Er is altijd maatwerk mogelijk.

Observability

Dit onderdeel combineert data vanuit je servers met die van gebruikers. Zo kun je bijvoorbeeld zien of je websites of apps voldoende snel zijn en of er fouten optreden.
Uiteraard zijn ook rapporten en alerts mogelijk en kun je sturen op SLO’s. Bij alerting stel je grenswaarden in, of je laat dat doen door Machine Learning, en krijg je waarschuwingen via bv. mail, SMS of Teams.

Training

Leden van het Cool Monitor team kunnen bij jou in de organisatie trainingen verzorgen. Zo leert jouw team optimaal gebruik te maken van de geleverde inzichten en worden problemen nog sneller opgelost.
Uiteraard kan de hele Cool Monitor oplossing ook voor jou beheerd en onderhouden worden.

Training voor Cool Monitor

Inschrijven nieuwsbrief

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.